Close

obra’s ‘perpetual spring’ pavilion opens in seoul, korea


described as a ‘climate-correcting machine’, this pavilion designed by obra architects offers spring-like conditions throughout the year. currently on view at the national museum of modern and contemporary art in seoul, korea, the ‘perpetual spring pavilion’ has three stated aims: to use the power of architecture to draw our attention and awaken consciousness; to open up social barriers by democratizing access to the museum as a public platform for public and personal expression; and to embody the potential promise of a ‘climate-correcting machine’.

all images courtesy of obra architects

 

 

the ‘perpetual spring pavilion’, designed by obra architects in collaboration with front inc., obra abim, dongsimwon landscape, and supermass studio, serves as a one-of-a-kind prototype showcasing the functional aspects of urban community gathering: a building as an artificially-controlled greenhouse machine to address and bring attention to the global issue of climate change. combining form and destination with function, the pavilion is proposed as a ‘climate-correcting machine’ — both a platform for awareness and an invitation to action.

 

 

the structure has been outfitted with 150 ‘eyes,’ each a 90 centimeter-diameter polycarbonate plastic semi-sphere, ambiguously separating interior and exterior, while letting in sunlight to help keep the space warm. the pavilion is outfitted with a variable climate control system including photovoltaic panels on the museum’s nearby roof, automatic exhaust fans, reflective curtains and a phase-change radiant floor-heating system to balance temperatures inside the space and preserve permanent spring weather-like conditions. a specially designed garden inside the pavilion is also being grown.

 

 

‘this project is a demonstration, a chance to focus public attention on issues of the city, climate change, our environment, and the future,’ says obra architects. ‘in this unique experimental installation, we combine elements that will be used as a public platform for events, to further broadcast our message as both a work of architecture, a work of art + technology + engineering, a work of social impact. we have designed the perpetual spring pavilion to be on display and in use in a public courtyard of one of the most-frequented and visible institutions in the city of seoul. the placement positions the pavilion for widest reach and greatest impact of the message.’

 

 

the design team adds that AI could be employed to activate both welcoming and security sensors, ensuring peaceful occupation at all hours. the ‘perpetual spring pavilion’, which will remain on view at the national museum of modern and contemporary art until april 5, 2020, is accompanied by a virtual platform viewable online, while perpetual spring’s instagram page lists ongoing public events.

 

 

project info:

 

name: perpetual spring pavilion
design: obra architects in collaboration with front inc., obra abim, dongsimwon landscape, and supermass studio
venue: national museum of modern and contemporary art, korea
location: seoul, south korea

philip stevens I designboom

nov 26, 2019





Source link

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 Comments
scroll to top